O declarație care contează într-un dosar penal are preț. În cazul sifonării, la comandă, a primarului de Motru, Cosmin Morega, declarația făcută de Constantin Scărlătescu, a costat un loc de muncă la CEO. Mai contează că omul ar fi vândut-o și pe măsa pentru a părăsi, cu capul sus, Direcția Publică Motru? Nu contează, pentru că colo, analfabetul Scărlătescu era prinzător de câini, iar la CEO are calificare de lăcătuș mecanic și drepturile salariale specifice unui angajat al companiei.

Constantin Scărlătescu din Motru, locatar într-un cămin de nefamiliști, analfabet, a fost angajat în urmă cu 15 ani, pe timpul fostului primar Dorin Hanu, la Direcția Publică Motru, muncitor necalificat. Omul fusese luat de la ajutor social și băgat muncitor la DP Motru, că apoi sa fie promovat prinzător de câini, în momentul în care Direcția înființează noul padoc. Și Scărlătescu avea de muncă dar, un ban în plus conta, asta daca mai era completat și cu mâncare și pachet pentru cei de acasă.Și astfel, Scărlătescu, omul bun la toate, se oferta singur să fie luat la muncă pe la șefi. O spun proprii lui colegi, motiv pentru care tot el se ocupa, în același timp și de hrănirea porcului ilegalist din dotarea primăriei, animal depistat de presă în apropierea padocului.

Pe acest trend, Scărlătescu se ocupa de vierul lui Mirel Pasăre, veterinar de meserie, angajat al primăriei la Registrul Agricol, avansat șef, care folosea animalul pentru însămânțări artificiale private contra cost.Deși a rămas fără porc, Pasare l-a ținut aproape pe Scărlătescu și în prezent, lucru cunoscut de toți amicii celor doi. De milă sau că aveau ne voie de el, Scărlătescu a ajuns să lucreze, în timpul liber, pe la toți, și pe la Cosmin Morega și pe la alții, mai ales când nevasta omului îl dăduse afară din casă. Atunci Scărlătescu a primit acolo un adăpost și o farfurie caldă. O spun părinții primarului, șocați cât de ușor poate fi cumpărată cinstea unui om.

Dar cum războiul pentru Putere, la Motru, a depășit dimensiunile normale ale unei bătălii politice, în jur sunt aruncați mai întâi pionii.

Acest Scărlătescu s-a transformat, rapid, intr-un pion care „a ciripit” ce a vrut anchetatorul, iar la schimb a primit intrarea pe ușa din față la o cariera mineră din zonă. De la coada unui patruped, la CEO, este o promovare serioasă pentru individul care nu știe să buchisească dar știe sa repete ca papagalul, ce se vrea.

Șocul angării lui Scărlătescu la CEO este imens atat pentru angajații companiei cât și pentru oamenii din Motru, cu studii superioare sau cu liceul, care nu au putut intra, acolo, nici măcar pe funcția de muncitor calificat. În schimb, Scărlătescu a fost angajat lăcătuș mecanic instant, cu calificare făcută peste noapte, tocmai pentru ca marile dezvăluiri făcute împotriva actualului primar să fie plătite iar omul să nu mai era înapoi.

Scărlătescu apare astfel, pe primele locuri, în tabelul cu noii angajații din CEO, că și cum respectivul ar fi cel mai bun meseriaș, deși omul este pe lângă meseria cerută la cariera minieră. De altfel, chiar și actualii săi colegi cât și foștii au rămas uimiți când au văzut, astăzi, înregistrarea în care Scărlătescu se fâstâcește, caută să de-a răspunsurile dorite, conștient că i se mai face o plată.

Acum se vede și mai clar că descinderile de la Padeș au vizat, de fapt, investițiile din imobilul primarului și faptul că se dorește o legătură între cei care au lucrat la locuință, din DP Motru, și proprietar.

 

 

 

(Visited 1.413 times, 1 visits today)