Un dublu eveniment a fost sărbătorit, ieri, 19 februarie 2025, la Muzeul Național Constantin Brâncuși din Târgu Jiu! Instituția de cultură a marcat 149 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși, ocazie cu care pragul muzeului a fost trecut chiar de ministrul Culturii, Natalia Intotero, dar a marcat și cinci ani de la înființare.
Ceea ce părea astfel un proiect cultural eșuat s-a transformat sub conducerea directorului Denisa Șuță într-o veritabilă instituție de cultură etalon pentru Gorj, instituție care a organizat, în acești ani, evenimente de mare ținută și care a reușit să păstreze la înălțime numele pe care îl poartă. 
Și așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, Muzeul Național Constantin Brâncuși a organizat și de data aceasta, ieri, o expoziție inedită. Este vorba despre o expoziție de artă grafică europeană, cu lucrări ai unor artiști celebri. Pe simeze, la loc de cinste, s-a aflat și o lucrare Brâncuși, un Nud, mai exact o litografie după un desen, realizat în creion albastru.Admirate deopotrivă de publicul iubitor de artă au fost și lucrări de Salvador Dali, Picasso, Marc Chagall, Henry Matisse și Rene Magritte.
Lucrările provin din colecția privată a avocatului și colecționarului de artă George Șerban care a anunțat la vernisajul “Omagiu lui Brâncuși” că va dona o litografie Chagall pentru o tombolă ce va fi organizată de muzeu pentru studenți.
Expoziția de ieri, care va fi la dispoziția publicului până pe data de 15 martie, a fost deschisă de către directorul muzeului, Denisa Suță care i-a avut alături pe colecționarul de artă, Av.George Șerban, dar și pe curatorul expoziției, conf.univ.dr.habil. Zuzu Caratanase.
Oaspete de onoare al muzeului din Târgu Jiu a fost și managerul Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, Alexandru Chituță, care a premiat-o pe Denisa Șuță cu o medalie și o diplomă de excelență, ambele din partea instituției culturale impresionante pe care o conduce.
Un punct important al evenimentului l-a prezentat și un moment artistic Brâncuși al elevelor de la Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu Jiu, coordonate de prof. Pompiliu Ciochia.