Fratele mai mic al Parcului Industrial de la Bumbești Jiu se va întinde pe 10,4 hectare. Acesta ar urma să fie amenajat în comuna Bălești, la numai 10 kilometri de municipiul Târgu Jiu. Autoritățile locale au pus la dispoziție o parte a islazului comunal din localitate.

Administratorul Parcului Industrial de la Bumbești Jiu este Parc Industrial Gorj, din cadrul Consiliului Județean Gorj. De altfel, deja au fost rezolvate, aici,  toate problemele legate de partea juridică a entității economice de la Bălești. Astfel, până la finalul acestui an, Parcul Industrial din Bălești va deveni operațional. Sunt discuții cu potențiali investitori din țară, dar care nu vor fi făcute publice până când nu vor fi semnate contracte.

Potrivit autorităților locale din Bălești, al doilea parc industrial din județ, are posibilitatea de extindere. Mai sunt disponibile în zonă, în regim compact, alte 30 de hectare de teren liber de sarcini. Totul depinde de cât de repede vor fi preluate cele 10 hectare de teren din incinta Parcului Industrial Bălești pentru care au fost obținute avizele necesare de la instituțiile de resort.

În cazul extinderii, Parcul Industrial din Bălești va deveni mai mare decât cel de la Bumbești-Jiu.

(Visited 5 times, 1 visits today)