Şeful Misiunii Economice a Republicii Cehe la Bucureşti, Milan Peprinik, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că Cehia şi judeţul Gorj se confruntă cu probleme similiare în ce priveşte mineritul, punctând că i-a propus preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Gorj organizarea unui schimb de experienţă între experţii în domeniul minier din Guvernul Cehiei şi reprezentanţii din România.

Milan Peprinik a participat la o întâlnire cu autorităţile locale, cu o parte a mediului de afaceri din judeţul Gorj şi cu primarii de oraşe şi municipii, cu care a discutat despre posibilităţi de cooperare pe mai multe domenii. „Am discutat cu preşedintele CJ despre posibilităţi de cooperare dintre judeţul dumneavoastră şi Cehia, posibilităţi de cooperare dintre unităţi administrativ-teritoriale dintre România şi Cehia, cooperare în domeniul cultural, educaţie şi un domeniul foarte important, al economiei şi al comerţului. Am discutat cu preşedintele CJ despre situaţia economică din Cehia şi am discutat şi despre problemele cu care ne confruntăm şi avem aceleaşi probleme, Cehia, cât şi Polonia, dar şi România, în domeniul minier. Industria noastră minieră este concentrată în nordul regiunii Moravia şi unele dintre minele noastre au graniţă comună cu Polonia. Din cauza preţului scăzut al cărbunelui, unele din mine trebuie închise şi acelaşi lucru se întâmplă în Polonia. Am discutat cu preşedintele CJ Gorj despre posibilităţi de rezolvare a problemelor din domeniul minier”, a precizat Milan Peprinik.
Preşedintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, a afirmat că în perioada următoare va pune la dispoziţia Ambasadei Republicii Cehe un profil al firmelor care activează în judeţ.
„În următoarele luni o să încercăm să punem la dispoziţia Ambasadei Cehiei la Bucureşti un profil a ceea ce se întâmplă şi ce produc firmele noastre din judeţul Gorj, iar prin amabilitatea domnului Peprinik să reuşim ca aceste firme să pătrundă în Republica Cehă”, a punctat Cosmin Popescu.

Reprezentantul Ambasadei Cehe la București a venit în Gorj la invitația lui Bebe-Viorel Ionică, consilier ministerial la Comunicații.

(Visited 45 times, 1 visits today)