Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru a pornit, săptămâna trecută, instalațiile pentru furnizarea agentului termic în oraș, însă zeci de blocuri nu au beneficiat de căldură și apă caldă. Vina ar aparține administraților asociațiilor de proprietari, spun autoritățile.

„Din păcate, a durat foarte mult pentru a putea încărca instalația și a identifica zonele cu spărturi pe unde agentul termic se pierde. Toate aceste defecțiuni (spărturi) sunt la subsolul blocurilor, cu toate că ieri (n.r. – luni), de la prima oră, un angajat din cadrul Primăriei Municipiului Motru a fost prezent pe teren și a discutat cu reprezentanții asociațiilor care au confirmat în procent de 99% că nu au probleme și că toate instalațiile de sub bloc sunt funcționale”, spune primarul Cosmin Morega.

Deși, declarativ, asociațiile au ieșit bine pe hârtie, în schimb, zeci de blocuri nu primeau marți căldură din cauza instalațiilor defecte. De aceea, reprezentanții primăriei vor face noi verificări la asociațiile de proprietari.

„Vom prezenta lista rușinii a tuturor asociațiilor, dar și blocurile unde reprezentanții UATAA au depistat defecțiunile. Responsabilitatea din partea tuturor ar fi făcut posibilă furnizarea mai repede a agentului termic și a apei calde. În funcție de constatări, asociațiile de proprietari, administratorii, vor fi sancționați pentru lipsa de responsabilitate, interes, prejudiciu adus SC UATAA, dar și dumneavoastră, cetățenilor”, promite primarul Morega, care a dat asigurări că toate aceste deficiențe vor fi remediate. „Cei care nu veți beneficia de agent termic, vă rog să verificați la asociațiile de proprietari care sunt direct răspunzătoare de instalațiile comune de sub fiecare bloc în parte”, a conchis primarul din Motru.

 

(Visited 15 times, 1 visits today)