Șeful administrației locale din Motru, Gigel Jianu, vrea să iasă cu fața curată din scandal creat în urbe după suspendarea concursurilor pentru cele 10 posturi vacante de la Căminul Motru. Astfel, cu de la sine putere, astăzi, aceasta a trecut peste secretarul primăriei, pe care l-a și făcut vinovat de tot(de revăzut remarcile primarului legate de majorarea salariului bibliotecarei după ce acesta a semnat decizia controversată), și și-a avizat singur dispoziția de realizare a unor noi comisii de concurs și de contestații, act înregistrat deja de către acesta, vineri, la primărie. Drept urmare, marți, documentele datate cu 12 mai au fost înmânate membrilor noilor comisii de concurs, primarul arătând că nu îi pasă de prevederile legii. De altfel, de ce ar ține cont de lege dacă cei nominalizați pentru comisiile de concurs și contestații, prin dispoziție, oricum nu întrunesc, în totalitate, condițiile necesare pentru a analiza prestația celor 60 de candidați înscriși?!

Gigel Jianu nu este la prima abatere de acest fel, privind organizarea unui concurs. În noiembrie, Jianu a mai organizat un concurs similar, vizând atunci ocuparea(tot de către cine vroia edilul) unui post de îngrijitor pentru Căminul Social și a unui post de șofer, cu toate că instituția nu era nici atunci funcțională, dar și a încă unui post de îngrijitor pentru sediul primăriei. Concursul a fost, evident, ca și acum, unul cu cântec.. Când primarul a realizat că a greșit, organizând concursul în aceeași manieră ca acum, deși se înscriseseră 27 de persoane pentru aceste posturi, a suspendat concursul. Nici până în prezent concursul respectiv nu a fost reluat.

Dar să revenim la Motru, unde, dacă nu se făceau valuri în presa locală și pe rețelele de socializare, dacă unii candidați curajoși nu ripostau, soarta concursului suspendat în prezent era similară cu cea din noiembrie..

Astfel, după ce Jianu aruncă, luni, public, pisica în curtea secretarului primăriei, făcând-o vinovată de toată mascarada pe Gina Stroescu, acesta trece de avizul de legalitate al respectivului salariat, și își numește, marți, comisiile după pofta inimii. Folosind, evident, documentul pe care îl înregistrase vineri la primărie în ziua suspendării concursurilor. Atât de nerăbdător s-a dovedit Jianu că nu a mai așteptat nici măcar părerea Prefecturii Gorj consultată deja în legătură cu reluarea concursurilor, prefectul Ciprian Florescu declarând astăzi că această cauză încă se studiază în cadrul instituției, reprezentantul Guvernului în teritoriu refuzând să pronunțe înainte de finalizarea acestei proceduri.

,,Vom da un punct de vedere abia după ce finalizăm actele de studiat. Abia apoi ne vom pronunța conform legii”, a declarat prefectul Florescu, la solicitarea PROGorj.

În ciuda celor declarate astăzi de prefect, primarul de Motru, Gigel Jianu, a demonstrat că vrea, cu orice preț, să reia, în maniera proprie, concursul suspendat vineri, astăzi reușind să-și stabilească vreo cinci comisii pe care le agreează. Ce mai contează că acestă comisie nu are avizul secretarului primăriei și ce mai contează dacă răspunsul Prefecturii Gorj poate fi diferit dorințelor primarului, deoarece edilul a decis și rămâne cu vrea ’mnealui.

Noi cereri de concurs, din 17 încolo..

În curând se va decide și realuarea concursurilor, probabil după 17 mai, cei 60 de candidați fiind conștienți că, urmare a celor întâmplate în ultimele zile, la examen intră toată lumea dar iese doar cine vrea Gigel. Să nu uităm însă că cei ce și-au depus dosarele de concurs au amenințat public că intenționează să le facă o plângere penală celor vinovați.

De altfel, pentru a participa la concurs, cei 60 care și-au depus până vineri dosarele vor fi nevoiți să redacteze, din nou, câte o cerere de participare la competițiile pentru postul dorit.

60 pentru 10 posturi

Până vineri, 26 de candidați și-au depus dosarele pentru posturile de îngrijitori, 15 pentru jurist debutant,11 pentru postul de administrator, 1 pentru psiholog, 2 pentru șef serviciu, 5 pentru asistent social și niciunul pentru postul de medic al Căminului Social Motru.

Reamintim că printr-o sesizare scrisă, transmisă tuturor redacților din Gorj, una dintre candidatele de la Motru reclama faptul că acest concurs suspendat brusc ar fi unul deja aranjat. Reclamata, căreia i-am protejat identitatea pentru a-i oferi,măcar noi, șansa unui concurs corect, a subliniat că toți cei peste 50 de candidați sunt nemulțumiți și intenționează să acționeze în judecată Primăria Motru, cerând autorităților reluarea concursurilor. Demersul public a mișcat unele roți, concursurile vor avea loc, meritul fiind al candidaților, dar, deocamdată nu putem nega faptul că nu există un pericol pentru participanți, asta deoarece rezultatul final ar putea fi oricând anulat..

 

(Visited 1.216 times, 1 visits today)