După ce 7 călugări au fost confirmați cu COVID-19, unul murind, DSP Gorj a impus carantină, timp de două săptămâni, la Mănăstirea Lainici.

„În urma anchetei epidemiologice, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au decis ca Mănăstirea Lainici să intre în carantină timp de 14 zile, începând cu data de 17 noiembrie. Decizia a fost luată din cauză că 7 persoane din rândul personalului mănăstirii au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2, una dintre acestea decedând”, a comunicat DSP Gorj. Autorităţile au declarat focar de COVID-19 la Mănăstirea Lainici însă joi.
„A fost declarat focar la Mănăstirea Lainici după ce mai multe persoane din cadrul lăcaşului de cult au fost confirmate cu COVID-19. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare”, au mai spus cei de la DSP. La începutul acestei săptămâni, stareţul mănăstirii, Ioachim Pârvulescu, a fost transferat la un spital din Bucureşti după ce a stat câteva zile internat la o unitate medicală din judeţ, având simptome specifice noului coronavirus. Conform unor surse medicale, starea sa este bună.

(Visited 11 times, 1 visits today)