Proiectul de cadastrare a proprietăților din Bustunchin se află pe ultima sută de metri. Procedura a început în 2013 și a fost demarată înainte de inițierea Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015 – 2023. De altfel, doar în Bustuchin, primarul Ion Ciocea a conştientizat importanţa acestor lucrări de cadastru şi faptul că dacă localitatea are o situaţie clară atât tehnică, dar şi juridică a imobilelor, comuna se poate dezvolta iar cetăţenii pot fi ajutați să acceseze proiecte.
Proiectul s-a desfășuarat pe banii UAT-ului Bustuchin și a trecut, rând pe rând, de faza de recepţie a sectoarelor aduse de către firma executantă și de finalizarea documentației tehnică de înregistrare sistematică adin unitatea administrativă. Datele legate de imobilele aflate pe raza comunei Bustuchin au fost publicate, în luna mai, și sunt afișate până pe 30 iunie la sala de sport ,,Andreea Munteanu” din Bustuchin. Cetățenii au posibilitatea să conteste datele publicate pentru a fi corectate în timp, și asta la 60 de zile de la afișajul public.
Comuna Bustuchin este singura comună din Gorj unde acest proiect se apropie de un final de succes. Meritul este al lui Ion Ciocea, primarul de Bustuchin, care a priceput înaintea altor omologi de-ai săi ce înseamnă acest proiect.
Patru comune cadastrate gratuit
De altfel, prin H.G. nr. 294 din 2015 s-a demarat Program Naţional de Cadastru şi Carte Funciară și în Gorj. Până acum sunt prinse în acest program 4 teritorii administrative: Ţânţăreni, Logreşti, Berleşti şi Hurezani. În 2014 s-a desfăşurat procedura de achiziţie a firmelor care efectiv vor desfăşura lucrările în cadrul acestui proiect de înregistrare sistematică. Tot demersul s-a făcut la ANCPI iar lotul din care face parte Gorjul a fost adjudecat. Proiectul a fost câștigat de o firmă din Craiova, care a lucrat cu încă alte două similare.