19.3 C
Târgu Jiu
joi, 5 septembrie 2024 @ 3:25

Președintele PPE, la sediul PNL: “România va decide, pe 9 iunie, dacă va avea o echipă puternică în Bruxelles sau îşi va irosi voturile pe populiști”

Data:

Distribuie știrea pe:

Președintele grupului PPE, cel mai important din Parlamentul European, a susținut o conferință de presă la sediul PNL, organizatorul congresului PPE la București, alături de Nicolae Ciucă, președintele PNL.

“Manfred Weber: Mă simt acasă aici la Bucureşti, la sediul PNL, şi să fiu în România se simte foarte bine. Şi da, Bucureşti va fi în următoarele două zile capitala politică a Europei. Ştiţi că Partidul Popular European este acum cea mai mare forţă din Parlamentul European. Avem peste jumătate din membrii Consiliului, deci liderii Europei sunt membri PPE. Şi avem cel mai mare număr de aleşi locali din Europa.”

„Unul dintre principalele motive pentru care am ales România pentru a organiza congresul PPE este pentru că aici PPE-ul are doi lideri extrem de importanţi, domnul Nicolae Ciucă şi preşedintele Iohannis, care pot arăta ce înseamnă să fii un partid puternic în PPE. Şi aş vrea să subliniez momentul în care Nicolae Ciucă a fost premierul României, creşterea economică a României a fost evidentă, impresionantă. Al doilea motiv pentru care am ales să venim la Bucureşti este pentru că Partidul Popular European se defineşte ca un partid de centru dreapta şi al ţărilor est-europene. Şi al treilea motiv este că România este aproape de Ucraina. Suntem partidul care sprijină Ucraina cât de mult se poate. Şi suntem alături şi urmărim şi situaţia din Republica Moldova.”

Despre forța liberalilor în PPE și rezultatele europarlamentarilor PNL în actualul mandat în PE: „Vreau să îl menţionez pe Rareş Bogdan, care este şi liderul delegaţiei din Parlamentul European. Când interesele României sunt afectate, el ridică mâna şi apără interesele României. Şi aş vrea să îl menţionez şi pe celălalt reprezentant, Siegfried Mureşan. El este vicepreşedinte al Partidului Popular European, vicepreşedinte al grupului. El a fost raportorul principal pentru Planul de Rezilienţă pentru România. A reuşit să aducă pentru România 30 de miliarde de euro. Un alt lider de top al PNL la nivel european. Sunt şi alte personalităţi puternic, dar i-am ales pe aceşti doi colegi pentru că vreau să subliniez că România trebuie să pună oameni competenţi în Parlamentul European. Şi România va decide pe 9 iunie dacă veţi avea o echipă puternică în Bruxelles sau îşi va irosi voturile pe populiști. Îndemnul nostru este să trimiteţi oameni competenţi în Parlamentul European şi în ceea ce priveşte Partidul Naţional Liberal, să trimiteţi cei mai competenţi oameni şi mă bazez pe preşedintele Nicolae Ionel Ciucă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cauta o stire...

Pagina de Faceboook

ProGorj este membru al Clubului de Presă

Nu uita sa citesti

Polițist mort într-un accident grav. Bărbatul a încercat să depășească un tir

Grav accident rutier, noaptea trecută, pe DN6. Un polițist...

Tismana: Reținut după ce și-a bătut soția

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana au fost sesizați...

Doljean fără permis de conducere, prins de polițiștii din Cărbunești

La data de 03 septembrie 2024, polițiști din cadrul...

ULTIMELE ARTICOLE

Expoziție de grafică, la Galeriile de Artă din Târgu-Jiu

Filiala Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România, în parteneriat Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare “Constantin...

Polițist mort într-un accident grav. Bărbatul a încercat să depășească un tir

Grav accident rutier, noaptea trecută, pe DN6. Un polițist al IPJ Mehedinți, în vârstă de 42 de ani...

Tismana: Reținut după ce și-a bătut soția

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana au fost sesizați direct de către un tânăr, de 20 de ani,...

Doljean fără permis de conducere, prins de polițiștii din Cărbunești

La data de 03 septembrie 2024, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești, în timp ce...

Primarul Mangu a intervenit să stingă un incendiu pe dealul din Bărbătești

Un incendiu a izbucnit, în această seară pe raza localității Bărbătești, primarul Adrian Mangu, personal, alături de pompieri...

Electrocutat: Polițist de la Ordine și Siguranță Publică din cadrul IPJ Gorj, decedat la doar 43 de ani

IPJ Gorj cât și Sindicatul Polițiștilor Europol anunță decesul unui polițist, la doar 43 de ani. Acesta a...

Cătunele: Explozie urmată de incendiu la o casă de locuit! Doi răniți

La data de 01 septembrie 2024, în jurul orei 14:00, ISU Gorj a fost solicitată să intervină pentru...

Ursoaică cu pui, în apropierea locuințelor din Turcinești!

La data de 01 septembrie 2024, în jurul orei 15:30, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență...