În urma celor 12 percheziții efectuate ieri, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, au fost reținute, pentru 24 de ore, și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, trei persoane.
,,Astfel, au fost reținuți o femeie, de 34 de ani, bănuită de săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și contrabandă și doi bărbați, de 42 și 44 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de complicitate la săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și complicitate la săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
În urma perchezițiilor efectuate la imobilele deținute și la locuințele persoanelor implicate în activitatea infracțională, au fost indisponibilizate unități de calcul, telefoane mobile, înscrisuri referitoare la achiziționarea de bunuri și comercializarea acestora, AWB-uri, precum și 9.556 de obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, 375 de produse cosmetice și 492 de accesorii vestimentare, bunuri estimate la 1.000.000 de lei.
Cele trei persoane reținute de polițiști vor fi prezentate unității de parchet, cu propuneri legale.
Reamintim că, la data de 13 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, au pus în executare 12 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județele Ilfov, Constanța, Dolj și Gorj, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și punerea în circulație fără drept a produselor purtătoare de marcă.
Din cercetări s-a reținut faptul că, în anul 2024, persoane fizice ar fi comercializat, în mediul online, produse de îmbrăcăminte purtătoare de marcă, de proveniență Turcia, care nu ar fi fost supuse regimului vamal.
Suportul operațional a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor.
Activitățile judiciare au fost realizate cu sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Constanța și Dolj”, a comunicat IPJ Gorj.