41 de ani de la revolta minerilor din Motru au fost sărbătoriți de autoritatea municipală.de altfel și un secretar de stat a fost prezent la eveniment.

Simpozionul „File de istorie contemporană – 41 de ani de la revolta minerilor din octombrie 1981 – Greva Pâinii” a fost organizat, în a doua jumătate a acestei luni, la Motru. Primarul Cosmin Morega a declarat la finalul evenimentului că a fost impresionat de mărturiile celor prezenți care au relatat lucruri neștiute despre evenimentele din urmă cu 41 de ani din municipiu.

Invitați la acest simpozion au fost: Irina Leulescu, secretar de stat, de la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989; Cosmin Dincu, inspector în cadrul Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989; Sergiu Rizescu, fost deţinut politic, preşedinte AFDPR; Chiţimia Eustaţiu, preşedinte AFDPR, filiala Olt; Constantin Soare, vicepreşedinte AFDPR filiala Olt, participant direct la revolta din 1981, cetăţean de onoare al municipiului Motru şi autorul cărţii „Mă îndeamnă morţii să rostesc adevărul”; Dumitru Sîrghie, ziarist şi scriitor; Dicu Ion, inginer miner, Zegujani și Andronache Marian Dănuţ, fiu de deţinut politic, Ioniţă Oliver, revoluţionar 21 decembrie 1989.

Copii şi profesori de la Clubul copiilor şi din toate unităţile de învăţământ au fost, de asemenea, în sală. De altfel, copii şi profesori de la Secţia Motru a Şcolii Populare de Arte Tg Jiu au răspuns prezent la acest eveniment ca și conf.univ.dr. Mircea Tutunaru, Ion Sabin Cerna (poet), Ana Ionele (jurnalist), Popescu Teodor (fost miner, poet) și mai mulți consilieri locali.

 

(Visited 7 times, 1 visits today)