În timp ce unii noi primari nu au asfaltat o stradă din localitățile pe care le conduc, asta într-un an și jumătate de mandat, la Rovinari, tânărul primar Robert Filip, a reușit să-și realizeze mai mult de jumătate din promisiunile electorale.
Orașul Rovinari, preponderent industrial urmare a unităților energetice și miniere de pe raza localității, a demonstrat că având o administrație capabilă se poate dezvolta economico-social accelerat, atât în zona centrală cât și în cele limitrofe. O spun realizările administrației Filip care ajunsă nici la jumătatea mandatului și-a făcut bilanțul astfel: asfaltare giratoriu Eco-Parc; asfaltare Str. Lt. Laurenţiu Lixandru; modernizarea Pieţei Agroalimentare; renovarea totală a Bazarului Comercial; amenajarea de staţii de autobuz noi; amenajarea unei parcări de reşedinţă acoperite în zona IE2; amenajarea unei parcări de reşedinţă acoperite în zona Aleea Cireşului; modernizarea şi reabilitarea tuturor parcurilor; amenajarea platformelor subterane pentru deşeuri menajere; amenajarea şi extinderea zonei pentru picnic; instalarea de aparatură pentru asigurarea de internet WiFi gratuit în 60% din oraş; concesionarea a 19 ha de teren de la CE Oltenia pentru realizarea unui Parc Industrial, vizavi de Termocentrala Rovinari; concesionarea terenurilor din Cartierul Vârţ de la CE Oltenia, în vederea realizării, în perioada următoare, a infrastructurii (drumuri, canalizare); reducerea taxelor şi a impozitelor locale; reducerea costurilor utilităţilor pentru instituţiile publice cu 30%; OMV Petrom şi Primăria Oraşului Rovinari au renovat, mobilat şi utilat un apartament al unei familii defavorizate; realizarea unui sediu nou pentru Clubul Vârstnicilor; iniţierea unor campanii de curăţenie în spaţii publice din Rovinari; derularea unor campanii de sterilizare a câinilor fără stăpân.
Cultură, sport și agrement
La capitolul Cultură şi Sport, Robert Filip stă la fel de bine adică într-un an și jumătate s-a reușit: reabilitarea stadionului (turnare tartan la pista de alergare, reabilitare tribune, modernizarea terenului de joc); înfiinţarea Clubului Sportiv Jiul Rovinari 2016; premierea rezultatelor foarte bune obţinute în activităţile sportive şi culturale; preluarea Casei de Cultură a Oraşului Rovinari; amenajarea Bibliotecii Mobile „Rovinari Citeşte”; reabilitarea Catedralei ”Sf. Împăraţi Constantin şi Elena”. Pe partea de Educaţie, la Rovinari s-au derulat următoarele investiţii: amenajarea Bazei Sportive a Liceului “Gheorghe Tătărescu”; modernizarea Sălii de Sport a Şcolii Generale Nr. 1; igienizarea sălilor de clasă din cadrul Liceului “Gheorghe Tătărescu”, Şcolii Generale Nr. 1, Şcolii Generale Nr. 3 şi a grădiniţelor; realizarea de reparaţii exterioare la Şcoala Generală Nr. 1 şi Şcoala Generală Nr. 3. Nici capitolul Sănătate nu a fost dat uitării de primarul Robert Filip, acesta derulând în ultimul an şi jumătate următoarele investiţii: înfiinţarea şi dotarea Cabinetului Medical Stomatologic din incinta Liceului “Gheorghe Tătărescu”, prin intermediul căruia se asigură servicii gratuite pentru elevi; înfiinţarea şi dotarea cabinetului medical şcolar din incinta Şcolii Generale Nr. 1; reabilitarea Staţiei de Apă; amenajarea şi extinderea adăpostului pentru câinii fără stăpân; reabilitarea sistemului de încălzire de la Spitalul Sf. Ştefan; reabilitare Morgă Spitalul Sf. Ştefan; în parteneriat cu Fundaţia Raza Speranţei din Hunedoara, s-a reuşit procurarea unor dotări pentru Spitalul Rovinari şi renovarea a patru saloane. Pe parte de finanţări externe, Primăria Rovinari a reuşit să acceseze: POCU – programul “Şcoala pentru toţi”, în valoare de 67 miliarde lei vechi, va avea ca beneficiari persoane defavorizate; PNDL 2 – program de modernizare a drumurilor de pe raza oraşului Rovinari, în valoare de 83 miliarde lei vechi, urmează a fi implementat; POR – Reabilitarea Grădiniţei cu program prelungit – 10 mld. lei vechi, Reabilitarea Sediului Primăriei – 17 mld. lei vechi, Reabilitarea Blocului A1 de locuinţe sociale – 21 mld. lei vechi; demararea achiziţionării de autocare electrice, prin Asociaţia de dezvoltare intercomunitară Rovinari-Drăguţeşti, pentru asigurarea transportului în comun pe ruta Rovinari – Târgu Jiu – 60 mld. lei vechi. Şi pentru societăţile din subordinea Consiliului Local Rovinari a fost o perioadă prolifică astfel: Servicii Publice Locale SRL – 40 de noi locuri de munca încadrate; Serviciul de Bază Pază şi Protecţie SRL – 30 de noi locuri de muncă ce urmează a fi încadrate; Serviciul de Iluminat Public – 5 noi locuri de muncă ce urmează a fi încadrate.