Comisarul-șef Sorin Bica conduce pentru încă patru luni de zile, prin împuternicire, Serviciul Logistic al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, asta după ce respectivul a fost pus la comandă, prima dată, pentru două luni de zile. Prelungirea mandatului pentru Bica, polițistul care în 2009 s-a împușcat în abdomen cu arma din dotare în urma unei încercări eșuate de suicid(se relata în presa vremii), nu convine subalternilor, mai ales că șeful Biroului Tehnic din cadrul acestui serviciu râvnește la funcție. Subcomisarul de poliție Octavian Tivig, adus de la Poliția Baia de Aramă de adjunctul Frățilescu, aștepta de fapt această promovare amânată însă conform ultimei decizii de la vârful IPJ Gorj.

Șeful Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al IPJ Gorj, Octavian Tivig, își dorește funcția ocupată de două luni de comisarul-șef Bica, asta mai ales că beneficiează de ajutorul adjunctului șefului IPJ Gorj, Ion Frățilescu.

De altfel, Tivig și Frățilescu sunt consăteni, ambii provenind din satul Sohodol, comuna Tismana. Ca un făcut, cariera lui Tivig s-a împletit cu cea a lui Frățilescu care i-ar fi dat o mână de ajutor atunci când Tivig, ajutor de șef de post la Runcu, ar fi comis-o grav.

Mai exact, povestesc colegii acestuia, Tivig ar fi închis după capul său dosarul de furt al unui animal, fapt reclamat de un cetățean din Runcu. Acesta ar fi notat în fals în dosar că proprietarul ar fi găsit animalul, lucru care i-a fost comunicat reclamantului de Parchet. Omul a ripostat când a văzut soluția spunând că nu și-a găsit calul, motiv pentru care ajutorul de șef de post s-a ales cu un dosar penal pentru fals de care a scăpat cu greu mult mai târziu.

Tivig a ajuns însă apoi la Academia de Poliție Al.Ioan Cuza în 2009, unde a intrat agent și a ieșit ofițer.

Când Frățilescu a prestat la IPJ Mehedinți, Tivig s-a transferat și el în subordinea acestui inspectorat de poliție, prestând la Baia de Aramă. O dată cu revenirea lui Frățilescu la Gorj, revine și ofițerul Tivig Vasile Octavian în acest IPJ, povestesc colegii acestuia, spunând că respectivul viza postul de șef Serviciu Logistică unde însă, surpriză, a rămas Bica.

Stare conflictuală!

Subalternii lui Bica spun că reîmputernicirea lui Bica la șefia Serviciului Logistic al IPJ Gorj a creeat o stare conflictuală între cei doi, lucru care nu se va schimba pentru următoarele patru luni de zile. Biroul de presă a IPJ Gorj confirmă însă numirea care s-a operat recent, mai puțin starea conflictuală existentă în cadrul Serviciului Logistică.

 

 

(Visited 477 times, 1 visits today)