Vizita de ieri a miniștrilor liberali Alina Gorghiu și Adrian Ioan Veştea este una extrem de importantă pentru Gorj, susține senatorul Ion Iordache, liderul PNL Gorj.

„De ce? Pentru că s-au stabilit pași concreți pentru continuarea investițiilor în județul nostru și pentru că am mai câștigat câțiva aliați dispuși să pună umărul la reconstrucția Gorjului. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, președintele Companiei Naționale de Investiții, secretarul de stat din MJ, Bogdan Ilea, senatorii Cristian Țâgârlaș și Mihai Veștea au fost în Gorj pentru o vizită de lucru”, a transmis Iordache.

Importanța evenimentului de ieri poate fi rezumată în câteva puncte: Alina Gorghiu a inaugurat sediul Tribunalului Gorj, una dintre cele mai importante investiții post decembriste în infrastructura magistraturii gorjene. Ministrul Justiției s-a întâlnit cu avocații gorjeni ale căror observații vor fi supuse discuției în următoarele ședințe ale Consiliului Superior al Magistraturii.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a semnat și a înmânat scrisorile care permit primarilor să încarce în platforma ministerului documentația pentru proiectele de alimentare cu gaze. Șeful Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu, i-a instruit pe primarii prezenți cu privire la fructificarea investițiilor de pe lista de așteptare și le-a dat informații despre noile oportunități de finanțare.

Președintele Comisiei Juridice din Senat, Țâgârlaș, a sprijinit inițiativele mele legislative care sunt inspirate din problemele județului nostru. Cu sprijinul lui, în această săptămână, a trecut de Senat legea care deblochează activitatea primăriilor în stabilirea dreptului de proprietate asupra pădurilor. Prin această lege se face dreptate miilor de gorjeni care și-au câștigat în instanță drepturile, dar nu pot fi puși în posesie.

„Lista poate continua, dar concluzia mea este că Gorjul nu mai poate funcționa izolat, așa cum a fost până acum. Avem nevoie de aliați dispuși să ne acorde sprijinul la cel mai înalt nivel atunci când avem nevoie.Le mulțumesc colegilor mei pentru tot sprijinul acordat județului nostru! Trebuie să scoatem Gorjul din izolarea impusă de PSD”, a completat președintele PNL Gorj.

 

(Visited 3 times, 1 visits today)