Un număr de 150 de firme private din România, mici, mijlocii și micro, au fost premiate, pentru activitatea derulată în cursul anului 2015, în cadrul ediției a XXIV-a a Topului Național al Firmelor Private din România, eveniment organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relației cu Mediul de Afaceri. În cadrul acestui eveniment, firma RYLKE PROD SRL din judeţul Gorj a reuşit să obţină premiul I, la categoria „Cifră de Afaceri pe anul 2015”.

Firmă de top

Cele mai performante cinci companii în funcție de cifra de afaceri au fost declarate Aerostar, Tancrad, Maguay Impex, Rylke Prod, Editura Maxim Concept, toate ocupante ale locului I la această categorie. „Societatea pe care o dețin, cunoscută în județul Gorj ca MARKET MONDIAL, este o societate care a avut o cifră de afaceri impresionantă pe anul 2015, undeva la 209 miliarde lei vechi, cu doar 49 de angajați. Pentru acest an preconizez o creștere de 10-15 % a cifrei de afaceri”, a declarat, pentru Ecopolitic.ro, Mihai Zidărnescu, patronul RYLKE PROD SRL.

Premiul i-a fost înmânat omului de afaceri gorjean de către Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice.

Scutirea  de impozit pentru profitul reinvestit, prelungită

Legat de schimbările fiscale pe care Guvernul le pregătește pentru antreprenori, Anca Dragu, ministrul Finanțelor, a declarat că, în câteva săptămâni, „Ministerul Finanțelor va aproba măsura extinderii scutirii de impozit a profitului reinvestit pe o perioadă nedeterminată”.

Ministrul Finanțelor a mai spus că Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri ar putea avea un „concept store” pentru sprijinirea IMM-urilor și a startup-urilor. „Practic să creăm o facilitate fizică, dar și o facilitate virtuală prin care reprezentanții IMM-urilor sau cei care doresc să își deschidă o companie să vină și să găsească un pachet integrat de informații referitor la cum se deschide o companie, cum se desfășoară activitatea contabilă, cine îi poate ajuta, care sunt regulile contabile și fiscale în funcțiune astfel încât aceste afaceri să fie unele de succes și să nu se împotmolească în activitățile birocratice”, a spus Dragu.

 

 

(Visited 76 times, 1 visits today)