Monopol financiar și politic, asta se caută acum la Motru, iar Opoziția țese, de zor, intrigi, împotriva primarului Cosmin Morega. Nu degeaba acesta s-a ales cu o plângere la ANI, cu reclamanții la DNA, cu apeluri la 112, cu sesizări la IPJ, Parchet, DSP, Mediu și alte instituții de control. Nu este un secret că în spatele jocurilor politice, cei care pun piesele pe tabla de șah sunt persoane potente financiar, din zonă, cu influență la toate nivelele.
Deschiderea orașului către investitori și către investiții, dar și transformarea lui într-un mare șantier, a nemulțumit Opoziția din Motru dar, mai ales, a stricat interesele financiare a celui care s-a aflat permanent pe val la nivelul orașului, ținând un monopol asupra comerțului din municipiu și a prestărilor de servicii.
Pentru municipiu, acest monopol nu a adus decât sărăcie. A adus, în schimb, bogăție pentru cei care, din banii motrenilor, au ajuns in top și tot nu sunt mulțumiți. Nu mai este un secret că Opoziția din Motru se afișează la braț cu sponsorul de partid, care a susținut și campania din 2020, și care, ar face orice pentru a da în lături actualul primar, prin orice mijloace, chiar neortodoxe. Dacă în ultimii trei ani de zile, reclamațiile erau făcute prin interpuși, cu anonime sau cu sprijinul unor instituții, lucrurile au luat-o acum pe făgașul: “facem pe față”, ” mergem la rupere”, “inventam tot ce putem”.
Plângere personală la DSP
De altfel, la începutul acestei luni, Dan Matei, președintele PNL Motru și-a asumat o plângere personală la DSP Gorj prin care acuză asociația proprie de proprietari dar și municipalitatea, că îl mănâncă țânțarii și ploșnițele în bloc. În plângerea făcută, este vizat primarul care nu ar lua măsuri le care se impun, asta, cu scopul ca acesta să fie sancționat penal pentru a împiedica o nouă candidatură a lui Morega.
Cert este că asociația din care face parte Dan Matei, președintele PNL Motru, a făcut dezinsecție în bloc cu o firmă specializată. Asta în luna a șasea și a repetat-o o lună mai târziu. Evident că toate documentele verificate de către primărie și DSP au fost în regulă, autoritatea locală având obligația prin lege să constate, informeze și acționeze conform legii. De altfel, și afaceristul din zonă a reclamat, pe același trend, primarul dar si aparatul edilului local, de tot felul de invenții care să ducă spre un presupus abuz dar, de fapt, o dată cu audierea celor în cauză, au ieșit la iveală mai multe nereguli, abuzuri și presiuni făcute pentru omul de afaceri și firma lui.
Cei în cauză au fost chemați și la DNA, unde au prezentat mai multe documente și au răspuns mai multor întrebări care îl vizau pe fostul primar PNL, încregatura dintre acesta și omul de afaceri, unele foarte grave cu privire la contracte încheiate pentru terenuri din domeniul public dar mai ales pentru contractele semnate, cu două sau trei zile înainte de finalul mandatului.
Declarația de avere a primarului, sub lupa ANI!
Acum, acest tandem a mers mai departe, reclamând la ANI declarația de avere a primarului și la DNA tot ce mișcă la primărie din punct de vedere administrativ. sta pentru că la Motru s-au realizat, în ultimii trei ani, ce nu s-a făcut de 30 de ani. Edilul este de părere că Opoziția este conștientă că îl scoate din joc doar cu un dosar penal, doar cu cătușe sau cu mâinile pe piept. Cetățenii au realizat însă că orașul a fost scos de sub un monopol, că s-au creat locuri de muncă dar și că pot muncii liniștiți pentru concurența venită de scurt timp în oraș.
Important este că la Motru sunt prețuri pentru toate buzunarele, că sunt firme străine care vând laptele cu 8 lei, iar cele autohtone cu 13 lei.
Din păcate, doi investitori locali au fost blocați să deschidă două săli de evenimente în Motru care ar concura cu cea care își desfășoară aici, de ani de zile, activitatea.
Va fi prăpăd insă dacă Guvernul va decide că sălile de evenimente ca și cele cu jocuri de noroc și pariuri sportive să fie scoase, obligatoriu, în afara localității.