28.8 C
Târgu Jiu
joi, 25 iulie 2024 @ 12:54

1500 de puieți arboricoli, plantați la Bîrsești de voluntarii CEZ

Data:

Distribuie știrea pe:

153 de voluntari CEZ au profitat de actiunile de plantari organizate in „Luna Padurii” de catre Ocoalele Silvice din judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea si si-au unit fortele pentru a mari fondul forestier local.

Luna Padurii – editia 2018 a fost un nou prilej pentru voluntarii Grupului CEZ in Romania sa daruiasca naturii energie pentru bine si de ce nu, sa isi depaseasca numarul de puieti arboricoli plantati in anii trecuti, stabilind astfel un nou record care ramane de doborat pe viitor.

,,Participarea la plantarile organizate de Ocoalele Silvice din aria operationala a Grupului CEZ in Romania a devenit un obicei pentru voluntarii nostri, activitate care de-a lungul anilor s-a inradacinat in proiectele de responsabilitate sociala ale companiei. Astfel, in perioada 29.03 – 12.04.2018, 153 de voluntari ai Grupului CEZ in Romania au sadit peste 8800 de puieti de stejar, salcam, plop alb, gorun, platin, fag si frasin in judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea. Cu peste 5800 de puieti plantati in 2016, alti 6500 daruiti naturii in 2017, voluntarii CEZ isi propun sa-si depaseasca rezultatele la fiecare editie a Lunii Padurii,, se arată într-un comunicat de presa a a CEZ România.

Dolj, Olt si Valcea

Anul acesta, startul a fost dat de 40 de voluntari ai Grupului CEZ in Romania, in judetul Dolj, care au plantat aproximativ 5000 de puieti de salcam in zona Dabuleni. Exemplul celor din judetul Dolj a fost preluat si de voluntarii CEZ din judetele Olt si Valcea in zilele de 02 si 03 aprilie cand 200 de puieti de plop negru au fost plantati in Lunca Oltetului si aproximativ 500 de puieti de gorun, paltin si fag vor prinde radacini in zona Goranu din judetul Valcea.

Arges si Mehedinti

Nici voluntarii CEZ din judetele Arges si Mehedinti nu s-au lasat mai prejos, sadind 1450 de puieti arboricoli. 150 de stejari si-au gasit casa noua in solul din zona Jidostita, judetul Mehedinti, iar satul Laune din judetul Arges si-a marit fondul forestier cu 1300 de plopi.

Gorj si Teleorman

La actiunile de plantari organizate in cadrul Lunii Padurii, in judetele Gorj si Teleorman, au raspuns afirmativ 47 de voluntari CEZ. Efortul acestora s-a materializat in plantarea a 1500 de puieti arboricoli in zona Barsesti, judetul Gorj si aproximativ 230 de puieti de stejar, mojdrean si sanger, in zona Buzescu din Teleorman. Puietii arboricoli au fost pusi la dispozitie de catre Ocoalele Silvice din zona de operare a Grupului CEZ in Romania, iar gestionarea fondului forestier astfel creat ramane sub supravegherea acestora. Implicarea in ocrotirea mediului si mentinerea echilibrului ecologic este o activitate de traditie pentru angajatii Grupului CEZ in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cauta o stire...

Pagina de Faceboook

ProGorj este membru al Clubului de Presă

Nu uita sa citesti

Interes maxim pentru investiții în producerea de energie verde, la Telești

Autoritățile locale din Telești au făcut toate demersurile pentru...

Festival Național de Muzică Folk și Baladă „Poarta Sărutului”, la Târgu-Jiu

În perioada 9-11 august 2024 se va desfășura cea...

1 august: Festival folcloric la Godinești de zilele comunei!

Primăria și Consiliul Local Godinești organizează pe 1 august...

ULTIMELE ARTICOLE

Două familii din Rovinari, premiate pentru longevitate

Primăria și Consiliul Local Rovinari le-au acordat Diplome și plachete aniversare, celor două familii care au aniversat, recent,...

Interes maxim pentru investiții în producerea de energie verde, la Telești

Autoritățile locale din Telești au făcut toate demersurile pentru construirea unui parc fotovoltaic, care să asigure pe necesarul...

Festival Național de Muzică Folk și Baladă „Poarta Sărutului”, la Târgu-Jiu

În perioada 9-11 august 2024 se va desfășura cea de-a XXII-a ediție Festivalului Național de Muzică Folk și...

1 august: Festival folcloric la Godinești de zilele comunei!

Primăria și Consiliul Local Godinești organizează pe 1 august a paisprezecea ediție a Festivalului Folcloric pentru Tineret "Nicolae...

Parlamentarul Rujan susține renegocierea PNRR pe capitolul Energie!

Echipa PSD de la Gorj continuă să depună eforturi susținute pentru renegocierea PNRR pe capitolul Energie, având ca...

Căruțaș băut bine, cu căruța în șanț

La data de 20 iulie 2024, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești, au fost sesizaţi...

Accident pe Defileul Jiului

Un accident rutier a avut loc în urmă cu scurt timp, pe Defileul Jiului. Două autovehicule au intrat...

Ion Iordache, președintele PNL Gorj: Avem toate argumentele pentru a renegocia planul de restructurare al CEO!

Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, a avut astăzi o întâlnire de lucru la Ministerul Energiei, discutând cu...