Primarul de Motru, Gigel Jianu, schimbă organigrama instituției publice, creând, în ciuda dificultăților financiare de care se plânge de fiecare dată, 7 noi posturi de șefi, ce vor fi plătiți regește, din bani publici.  Jianu va supune aprobării CL Motru acest proiect controversat de hotărâre, în ultima joi din această lună, deși, nu există o motivație plauzibilă pentru supradimensionarea organigramei, care provoacă doar o gaură la bugetul local de 40.000-50.000 de lei lunar. Se vehiculează de altfel că, prin gestul său, edilul liberal nu vrea decât să mulțumească anumite persoane din anturajul său, care îi sunt credincioase! În Motru, la acest moment, nu există în derulare nici măcar o investiție, ultima fiind oprită pe motiv că a fost aprobată de fostul primar Hanu, deși public s-a motivat că lucrarea era costisitoare pentru bugetul sărac al localității.

În prezent, edilul Gigel Jianu se află la București pentru obținerea avizului ,,personal,, de la ANFP, fiind plecat de la primărie de la primele ore ale dimineții.

În noua organigramă, Jianu dorește crearea postului de administrator public, remunerat cu minim 7000 de lei pe lună, a postului de director tehnic și de director economic, plătit la fel, două posturi nou nouțe de șefi serviciu și altele de șefi de birouri,  totul însumând o cheltuală lunară salarială, în sarcină bugetului local, de 50.000 de lei. Cu acești bani ce vor să fie folosiți pentru salariile viitori șefi s-ar putea finaliza investiția oprită(trotuar strada Macului) din oraș cât și achitarea către executant a sumei de 236.000 de lei cu privire la rețeaua de apă la sate, banii fiind vitali pentru a se putea demara branșarea cetățenilor la rețea.

În prezent, primăria achită lunar peste 12 miliarde de lei vechi pentru salariile angajaților, fondul de salarii vizând angajații instituției dar și pe cei ai Direcției Publice Motru.

Biblioteca, în directa subordonare a primarului!

În urma discuțiilor aprinse care au avut loc miercuri în legătură cu noua organigramă, bibliotecara, cunoscută pentru salariul mare obținut  direct de la primar, a rămas sub Gigel Jianu, mai exact în subordonarea directă a acestuia.

Pe surse, se vehiculează că posturile ce vor să fie create sunt vizate de actuali șefi de servicii și birouri din primărie. Astfel, Angela Văduva, șefa biroului care se ocupă cu administrarea domeniului public și privat, este dorită pe viitorul post de director tehnic al primăriei, actualul șef de la taxe și impozite, Ion Gădău, pentru postul de director economic, postul de administrator public i-ar surâde consilierei personale Elena Vintilescu, deși pentru funcție există concurență din afară(ex. Costel Podaru-fostul manager public al Primăriei Rovinari), postul de șef Serviciu Administrativ este râvnit de liderul de sindicat Pavel Tutunaru iar cel de șef Birou în cadrul Direcției de Cultură este dorit de celălalt consilier personal al edilului, Dan Matei. Pentru a fi mulțumite și rudele, postul de șef al serviciului de fond funciar este vizat de cumnatul primarului, Mirel Pasăre, angajat al primăriei.

Noaptea ca hoții..

Aseară până târziu s-a lucrat la această organigramă și, în urma unor modificări survenite astfel, s-au iscat discuții aprinse, fiind nemulțumiți inclusiv ,,apropiații,, primarului Gigel Jianu, spun persoane din anturajul acestuia. Unul dintre nemulțumiți ar fi fost fost chiar cumnatul consilierului PNL, Vali Fotescu, care nu a reușit să-și vadă creeat în primărie Birou IT, separat din cadrul Serviciului de Resurse Umane.

Consilierii aprobă sau nu?!

Urmare a acestor evenimente, deja cunoscute printre motreni, suntem curioși dacă consilierii municipali vor sesiza pericolul pe care îl prezintă pentru localitate o gaură anuală de aproximativ 6 miliarde de lei vechi, prin creearea acestor noi posturi de șefi în primărie. Asta ținând cont că activitatea instituției este dimnuată față de anii trecuți, investițiile lipsind cu desăvârșire. Să nu uităm, că luni la rândul, salariații primăriei au rămas cu salariile înjumătățite ori întârziate din lipsa banilor pentru achitarea acestora, ca acum să se intenționeze majorarea fondului de salarii?!

Cert este că în Primăria Motru, în rândul majorității angajaților, există o tensiune maximă și temeri că respectivii ar putea rămâne fără salarii ori vor fi dați afară, din lipsa de responsabilitate a ordonatorului principal de credite.

Mai mult, trebuie subliniat faptul că primarul Jianu demonstrează că una zice alta face, acesta anunțând în februarie că va reduce posturi în primărie pe motiv că sunt mulți șefi, ca acum să modifice organigrama creând cel puțin 7 posturi de boși pe bani publici.

Reamintim că, Gigel Jianu, candidat PNL, a fost ales primar al municipiului Motru pe 5 iunie 2016. În mai puțin de-o lună, edilul ar trebui să-și prezinte cetățenilor un bilanț de activitate, la un an de mandat în fruntea administrației locale. Cele ce vor putea fi spuse, pe 5 iunie, de către primarul Jianu nu au nicio legătură cu platforma electorală pe care a prezentat-o cetățenilor, deoarece nu a făcut mai nimic din ce le-a promis motrenilor ce i-au dat votul cu aproape un an în urmă, ci dimpotrivă..

(Visited 1.270 times, 1 visits today)