Primarul ALDE de Drăguțești, mai nou simpatizant al PSD și activist de campanie social-democrat, l-a dat în judecată pe fostul primar liberal al localității, Vasile Moșoiu, pe motiv că acesta din urmă ar fi organizat, acum câțiva ani Ziua Vârstnicilor în localitate, cheltuind ilegal o sumă de 40.000 de lei. Acțiunea în răspundere delictuală deschisă de UAT Drăguțești, reprezentată în instanță de edilul Dumitru Popescu , s-a finalizat pe 25 aprilie cu respingerea acțiunii, considerată tardivă de instanța de fond. Instituția publică este obligată să-i achite lui Moșoiu și suma de 1000 de lei, cheltuieli de judecată.

Moșoiu Vasile, fostul primar de Drăguțești, și Marina Daniel, fostul contabil șef al instituției, sunt pârâți într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Gorj, în urma unei acțiuni deschise de primarul actual al localității, Dumitru Popescu. Cel din urmă a decis că trebuie să apeleze la instanță abia acum, deși este primar din 2017, și chiar din 2016 pentru că timp de an a fost viceprimar cu atribuții de primar, pentru a-i trage pe cei doi la răspundere că ar fi organizat și plătit o manifestare, organizată în timpul mandatului lui Moșoiu, pentru vârstnicii din localitate.

Instanța a stabilit după doar un termen de judecată că acțiunea este tardivă dând câștig de cauză pârâților astfel: ,,Admite excepția prescripției dreptului material la acțiune, invocată de pârâtul Moșoiu Vasile. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta U.A.T. Drăguțești în contradictoriu cu pârâtul Moșoiu Vasile, fiind prescris dreptul material la acțiune. Obligă reclamanta la plata către pârâtul Moșoiu Vasile a sumei de 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”. Sentința din dosarul 43495/219 poate fi atacată cu apel.

 

 

 

 

(Visited 230 times, 1 visits today)